March 31, 2013

With indian traffic you never know what you get

 On the road again, tra la la la la la la la la la

Inni oss jubla vi alle sammen da vi så de store, hvite bilene som venta på oss på morningen. Endelig en komfortabel bil, ingen tuk-tuk eller jeep med lavt tak. Nuvel. Den første halvtimen (av 2,5) til fortet var fin. Resten av turen var det verre med. Bakerst i bilen var det ikke setebelter, og sjåføren kjørte som en indisk sjåfør (- mao*: alt av grøftekanter man kan kjøre i, kjører man i.) Det gjorde det heller ikke bedre at vi hver tiende meter ble stoppet av barn, tenåringer og dansende mødre i sari, som hadde laget veisperringer av stein og kjepper. De kakket på bilrutene og tigget etter penger, og ble hissige når vi ikke ga dem noen. ( Dette er de lavere kastenes måte å feire indiske Holi-festival på, i tillegg til å søle farge på hverandre. Det blir på en måte som halloween, bare at barna lager veisperringer og tigger penger istedenfor å gå fra dør til dør og be om godteri.) Vi ble også vitne til et slagsmål blant noen av de Holi-feirende tenåringene. Her snakker vi skikkelig slagsmål hvor de slo løs på hverandre med kjepper.

Sjåføren vår prøvde å kjøre over en av stein-veisperringene. Det gikk ikke som håpet. Steinene smalt oppunder bilen, og vi endte opp med motorstopp. Vi fikk motoren i gang igjen etter en liten stund, og det gikk fint i en tjue minutter til vi kom til Indias svar på hårnålssvingene i Trollveggen. Da fuska motoren flere ganger, og bilen gikk varm. Så der stod vi da - midt ute i Indias ødemark med en fjellvegg på ene siden av den smale veien, og en svimlende nær skrent på den andre siden. Sjåføren forsøkte flere ganger å trillstarte bilen - skummelt med tanke på omgivelsene og null belteseler. . Bilen starta av seg selv da hjelpen ankom. Alt i alt en ubehagelig opplevelse.Heldigvis gikk det bra. Vi kom oss dit vi skulle - uten varige mén, og fikk sett templet vi hadde rusha fra fortet for å rekke å se før stengetid.


Mams og paps: Jeg har det fint. Det var mest ubehagelig.

*mao: med andre ord.

- Har du opplevd noe lignende?

Følg meg videre på reisen gjennom India og Kina via bloglovin' eller mail ( fyll inn mailadresse i feltet i høyremargen.)

2 comments:

  1. Oi! Men bilturen var i hvert fall en minneverdig opplevelse! Jeg følte meg ikke helt trygg i trafikken i Marokko eller i Tyrkia - i Tyrkia fikk vi til og med kjeft fra taxi-sjåførene om vi tok på bilbelter. Det var tydeligvis mangel på respekt og tillit. I Marokko dultet biler borti hverandre titt og stadig.

    ReplyDelete